Lacul Călţun

Descriere

Lacul Caltun este un lac glaciar asezat in caldarea Caltun in Muntii Fagaras. Se afla in nord-est de varful Negoiu, la jumatatea drumului intre cabana Negoiu si cabana Balea Lac.

Vârful Călțun, cunoscut și ca Cornul Călțun este un vârfmuntos în Masivul Făgăraș, considerat uneori un vârf dublu împreună cu vârful Lespezi, având altitudinea de 2.510 metri. Este recunoscut prin masivitatea sa vizibilă cu precădere dinspre partea nordică. La poalele sale se află lacul glaciar Călțun, precum și refugiul montan omonim, ridicat de divizia de Salvamont din Avrig, județul Sibiu;este accesibil atat din traseul de creasta dar si dinspre Transfagarasan.

Lacul Călţun este accesibil:

- de la cabana Negoiu, pe marcaj triunghi albastru pe la Piatra Prânzului, Saua Cleopatrei pâna în Popasul lui Mihai unde avem marcaj banda rosie peste Vf. Negoiu (2535 m), prin Strunga Dracului - de la Cabana Bâlea, marcaj dunga albastra pâna în saua Paltinul, de aici pe dunga rosie peste Vf. Laitelul (4 ore). - de la Cabana Piscul Negru circa 3 ore, marcaj: triunghi albastru. - de pe transfagarasan, pe poteca lui Grigore, marcaj cruce rosie.